Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde, öğrenci ve personele beslenme hizmeti veren bir birim olarak görev yapmaktayız. Amacımız; personelimizin ve öğrencilerimizin yeterli ve dengeli beslenmelerini sağlamak ve günlük ihtiyaç duydukları protein, karbonhidrat, yağ, vitamin, mineral ve kalori miktarları dikkate alınarak diyetisyen tarafından aylık yemek menüleri hazırlamaktır. Ayrıca beslenme ve diyet hakkında bilgilendirme yapmaktayız. Yemekler (Günde 4 Çeşit Yemek) diyetisyen kontrolünde tüm sanitasyon ve hijyen kurallarına uyularak merkez mutfakta hazırlanıp; İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çıldır MYO, Göle MYO, Merkez MYO, Posof MYO Yemekhanelerinde öğle ve akşam yemeği olarak servise sunulmaktadır.
Diyetisyenin Görev ve Yetkileri
1. Yemeklerin besin değerlerinin yeterli ve besin maddelerinin dengeli olmasını sağlamak,
2. Kuruma satın alınacak gıda, temizlik ve mutfak malzemelerinin teknik şartnamelerinin hazırlanmasına yardımcı olmak,
3. Mutfağın temizlik ve düzenini, mutfak personelinin sağlıklı olmasını, yiyeceklerin hijyen kurallarına uygun, lezzet ve besin değerlerinden kayba uğramadan pişirilmesini sağlamak ve dağıtımını kontrol etmek,
4. Hazırlanmış veya çiğ yiyeceklerin hijyen standartlarına uygun olarak depolanmasını sağlamak ve denetlemek,
5. Yemek tarifelerini standartlaştırmak ve gerektiğinde günün şartlarına uygun düzeltmeler yapmak,
6. Beslenme ile ilgili lüzumlu araç ve gereçleri saptamak ve sağlanması için Şube Müdürüne bildirmek,
7. Hazırlanan yiyeceklerin servisine kadar kaliteli ve sıcak bir şekilde getirilmesini sağlamak, yemek dağıtımı, bulaşık yıkanması, yiyeceklerin muhafazası gibi hususlarda bunların düzenli ve usulüne uygun olması için gerekli tedbirleri aldırmak,
8. Yemek servisinin düzenli olarak işlemesini, yemek yenen yerlerin ve yemek kaplarının modern usullerle temizlenmesini sağlamak,
9. Mutfak personelinin hizmet içi eğitim programını Gıda Mühendisi ve Baş Aşçı ile birlikte planlayarak yaptırmak,
10. Beslenme ile ilgili seminer ve konferanslara katılmak ve düzenlemek,
11. Beslenme ve Diyet hakkında bilgilendirme yapmak,
Amacımız; Büyüme, Gelişme Ve Ömür Boyu Tüm Bireylerin Sağlığının Korunması, Geliştirilmesi, Yaşam Kalitesinin Arttırılması İçin Beslenme Biliminin İlkeleri Doğrultusunda Fizyolojik, Psikolojik Ve Sosyal Olarak Sağlıklı Yaşam Biçimlerinin Benimsenmesi Amacıyla Kişiye Göre Beslenme Tedavisi Yapmaktır.
Başvuru ve Danışma Süreci Genel İlkeleri
- Beslenme danışma hizmetinden sadece Ardahan Üniversitesi’ne kayıtlı olan öğrenciler ve personel yararlanabilmektedir.
- Beslenme danışma hizmeti, ücretsizdir.
- Bireysel görüşmeler mesleki etik kurallar dahilinde gizli tutulur.
- Bireysel görüşme için başvurular telefon ile: Dahili (1207) ya da birime şahsen başvurularak yapılabilir.
- Randevular hafta içi 10.00-11.30 ile 13.00-16.00 saatleri arasında alınmaktadır. Bireysel görüşmeler yine bu saatler arasında yapılmaktadır.
- Danışmak isteyen kişilerden bazı kan tahlillerini yaptırması istenmektedir.
- Besin tüketim kaydı alınıp bu doğrultuda beslenme önerileri verilmektedir.
- Gerekli görüldüğü takdirde birey, diyet takibine alınabilir.
- Danışanların takip sıklığına bireysel görüşmeler eşliğinde karar verilecektir.
Çalışma Saatleri:Hafta İçi 08:
00-12:
00/ 13:
00-17:
00